Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از خبرگزاری علم و فناوری ، ماجرا از جایی شروع می شود که واحدهای دانشگاه آزاد پس از ارسال پیامک و تماس با داوطلبان ذخیره رشته های پزشکی و پیراپزشکی این دانشگاه، از آن ها می خواهند برای ثبت نام به واحدهای این دانشگاه مراجعه کنند. موضوعی که در ابتدا موجب خوشحالی این داوطلبان شد ولی دیری نپایید که به مهمترین عامل فشار روحی این روزهای خود و خانواده شان تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در نیمه دوم مهرماه، پس از مراجعه این داوطلبان به واحدهای دانشگاه آزاد و ثبت نام و پرداخت شهریه، یک هفته بعد، مسولان دانشگاه مانع از حضور آن ها سر کلاس درس می شوند. ممانعتی که اشتباه در پذیرش دلیل آن اعلام می شود و مسولان دانشگاه آزاد از داوطبان که حالا دیگر لفظ دانشجو بر آن ها اطلاق می شود، می خواهند که از رشته قبولی انصراف دهند.

داوطلب ذخیره عنوانی است که مسولان دانشگاه آراد برای تکمیل ظرفیت صندلی های خالی این دانشگاه بکار میبرند.

 

بسیاری از این دانشجویان پس از پذیرفته شدن در دانشگاه دولتی، از آن دانشگاه انصراف داده تا در رشته های پزشکی دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل شوند. به عنوان مثال فردی که در رشته پرستاری دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده بود و پس از اطلاع دانشگاه آزاد مبنی بر قبولی رشته پزشکی در واحد علوم پزشکی ساری، از دانشگاه شهید بهشتی انصراف داده است، حال قبولی او پس از ثبت نام در واحد علوم پزشکی گرمسار لغو شده است. در پی این اقدامِ دانشگاه آزاد، در روزهای گذشته، این دانشجویان دست به تجمع های اعتراضی زدند که تجمع مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد از جمله آن ها بود.

تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان ذخیره پزشکی دانشگاه آزاد مقابل دفتر مرکزی این دانشگاه

شروع موضع گیرهای مسولان

" متاسفانه این ناهماهنگی ایجاد شده، ناشی از عدم دقت و اشتباه محاسباتی دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز سنجش این دانشگاه است و هیچ ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد".

این سخن، اولین واکنشی است که قائم مقام معاونت آموزشی وزرات بهداشت در مورد مشکل بوجود امده برای دانشجویان ذخیره پزشکی دانشگاه آزاد بیان داد.

دکتر اکبری همچنین با اشاره به اینکه هر سال ظرفیت پذیرش با حداکثر ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌شود و باید در سقف این ظرفیت، پذیرش انجام شود، از مسئولان دانشگاه آزاد خواست به درخواست داوطلبان، عادلانه رسیدگی کند.

مدیران ناکارامد برکنار شدند

در ادامه واکنش ها به مشکل ایجاد شده، سرپرست دانشگاه آزاد از برکناری مدیرانی خبر داد که موجب بروز این مشکل شده اند.

محمدمهدی طهرانچی دلیل بروز این اتفاق را اینچنین عنوان کرد: " دلیل ایجاد این مشکل آن بود که برخی از واحدها در ظرفیت ذخیره تا جایی که می­توانستند دانشجو ثبت­ نام کردند و فقط به منافع واحد خودشان توجه داشتند و منافع مردم و سازمان برای آنها اهمیتی نداشته است".

هرچند برکناری این مدیران شاید بتواند تسکینی برای این دانشجویان و خانواده آن ها باشد ولی به نظر نمیرسد در حل مشکل اصلی بتواند چاره ساز واقع شود.

آماده افزایش ظرفیت ها هستیم

اما در اخرین واکنش ها به مشکل ایجاد شده، دو روز پیش، روابط عمومی دانشگاه آزاد در اطلاعیه ای ضمن قدردانی از هوشیاری، صبر و شکیبایی این دانشجویان و خانواده های آن ها، از اعلام آمادگی دانشگاه آزاد برای افزایش ظرفیت های رشته های پزشکی در صورت کسب مجوزهای قانونی خبر داد.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: " طی چند روز گذشته پس از اعلام نتایج نهایی ذخیره های پزشکی ۹۷ ، شاهد همراهی و شکیبایی داوطلبان محترم و خانواده های آن ها در بررسی مجدد نتایج بودیم که لازم است به خاطر این صبر، شکیبایی و هوشیاری، کمال قدردانی و تشکر خود را اعلام نماییم‌. با تلاش شبانه روزی سرپرست محترم دانشگاه آزاد اسلامی، روسای واحدها در اقصی نقاط کشور و سایر مسئولان در معاونت های مربوطه، تاکنون مشکل تعداد زیادی از داوطلبان حل شده و حتی به صورت موردی مسائل داوطلبان حتی المقدور و تا آنجا که منجر به اجحاف و بی عدالتی در حق سایر داوطلبان نشود از طریق جایابی در سایر رشته محل های مجاز انتخاب شده توسط داوطلب و یا ثبت نام در رشته های بدون آزمون، توافق با نظام وظیفه و وزارت علوم درباره رفع محدودیت های مشمولان و انصرافی ها از دانشگاه های دولتی در حال برطرف شدن است و براساس تاکید سرپرست محترم دانشگاه، این تلاش ها و پاسخگویی تا حل مشکل آخرین داوطلب ادامه خواهد داشت. دانشگاه آزاد اسلامی این آمادگی را دارد تا به کسب مجوزهای قانونی ضروری برای افزایش ظرفیت ها پرداخته و در بهمن ماه سال جاری و مهر ماه سال آتی پذیرای تعداد بیشتری از داوطلبان در این رشته ها باشد".

با توجه به اینکه کنکور و دانشگاه یکی از مهمترین گذرگاه های زندگی یک فرد محسوب می شود و می تواند آینده شغلی فرد و به تبع آن آینده کشور را تامین کند، چنین اشتباهات فاحش و خطرناکی از سوی مسولان دانشگاه ها می تواند صدمات جبران ناپذیر مادی و روحی به داطلب وارد نماید. بر همین اساس امیدواریم مسولان دانشگاه های کشور با دقت و وسواس بسیار بیشتری نسبت به پذیرش دانشجو اقدام نمایند تا هم از ضربه هایی که به تبع آن به داوطلب و هم به اعتبار دانشگاه و فضای علمی کشور وارد می شود جلوگیری کنند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۳۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند

به گزارش جماران؛ علی ربیعی وزیر اسبق کار در یادداشتی با عنوان « چشم‌انداز کار و کارگری » در کانال تلگرامی خود نوشت:

روز کارگر فرصت مناسبی است  تا در این بازه زمانی، مروری بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی کارگران و تغییرات بازار کار داشته باشیم. بررسی وضعیت کارگران موضوعی پیچیده و چند بعدی است و  بدون بررسی بازار کار، سیاست‌های بازار کار، تغییرات کمی و کیفی جمعیتی، نظام آموزش عمومی، نظام آموزش مهارتی و در عین حال توجه به مباحث فرهنگی، اجتماعی و در نهایت متغیرهای کلان اقتصادی تقریبا ناممکن است.  

در این یادداشت بر آن هستم تا ضمن مروری بر آمار و ارقام، به تحلیل وضعیت کارگران بپردازم:

یکی از مهم‌ترین مسائلی که جامعه کار و کارگر را در تمام دنیا و همچنین در ایران تحت‌الشعاع قرار داده و می‌دهد، گذار به دنیای کار در فضای فناوری اطلاعات است. 

بی‌تردید، آینده کار از مباحث بسیار چالش برانگیز در عصر حاضر به شمار می‌رود. پیشرفت تکنولوژی و انقلاب دیجیتال به ویژه در دنیای پساکرونا، سبب شده تا در دنیای کار نیز تغییرات شگرفی بروز کند. بر اساس گزارش جهانی آینده کار در سال ۲۰۲۳، پیش‌بینی می‌شود که در پنج سال آینده ۸۵ میلیون شغل از بین رفته و ۶۲ میلیون شغل جدید ایجاد شود. این تغییرات چشمگیر در بازار کار به معنای نیاز به مهارت‌های جدید است که بیشتر متکی به خلاقیت، نوآوری، تفکر ایده‌پردازانه و .... است.  

در چنین فضایی که علاوه بر دنیا، بر بازار کار ایران نیز سایه افکنده، با تغییر و تحولاتی در بازار کار مواجه هستیم که مستلزم توجه ویژه به سیاست‌گذاری در این فضا است. 

۱- یکی از تغییرات بسیار مهم در بازار کار ایران، جمعیت فعال  تحصیل کرده دانشگاهی کشور است‌. در حال حاضر حدود ۵ میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند که اصولا رابطه معناداری بین رشته های تحصیلی و فرصت های شغلی موجود وجود ندارد،  به خصوص در رشته های علوم انسانی که دانش‌آموختگان مهارت خاصی نیز کسب نمی‌کنند.  از منظر جامعه‌شناسی بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند که  این شکاف می‌تواند زمینه‌ساز بروز  بحران‌های مختلف شود. مطالعات نشان می‌دهد که این نوع افراد در صورت استخدام، از  ناراضیان وضع موجود به حساب آمده و به علت فقدان انگیزش از بهره‌وری لازم نیز برخوردار نیستند. پدیده کم‌اظهاری تحصیلات که برای به‌دست آوردن شغل در سالهای اخیر رایج شده بود، نیز تغییر کرده است. نگرشی به آمارها در سالهای اخیر نشان‌گر آن است که جمعیت فعال تحصیل کرده، تمایلی برای استخدام در مشاغل با حداقل دستمزد را ندارند. بدین‌ترتیب نیروی در سن کار یا به جمعیت بیکار مزمن می‌پیوندد و یا به مشاغل با درآمد بالاتر و با درآمد کمتر (نظیر اسنپ) و واسطه گری روی می‌آورند. 

نگاهی به آمارهای بازار کار نیز حاکی از آن است که بیشترین میزان بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به چشم می‌خورد، به‌نحوی‌که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان جوان دانشگاهی بر اساس آمار زمستان ۱۴۰۲، ۱۱.۶ درصد بوده و بیکاری جوانان ۲۲.۵ درصد است. علت اظهار نظر  مسولان دولتی مبنی بر این‌که در برخی استانها بیکاری نداریم الزاما ناشی از از بین رفتن بیکاری نیست، بلکه بیشتر ناشی از عدم تمایل افراد به رفتن بر سر کارهای بی‌کیفیت است؛ به عبارتی افراد از جذب شدن در بازار کار و با شرایط مورد انتظار نا امید شده‌اند. 

۲- یکی از دیگر از موارد قابل تامل، حجم زیاد افرادی است که نه در حال فراگیری انواع مختلف مهارت و آموزش، نه در حال درس خواندن و نه درحال کار هستند که در اصطلاح بازار کار به «نیت‌ها» شهره‌اند. بر اساس آمار آخرین آمار مرکز آمار ایران، این تعداد حدود سه میلیون نفر برآورد می‌شوند.

مساله نیت‌ها و تعداد زیاد این افراد خود، سبب افزایش نگرانی‌های امنیتی در جامعه شده که نیازمند توجه ویژه سیاست‌گذار است. 

۳_ نکته دیگر در خصوص افرادی است که به دلیل عدم اشتغال در زمان مناسب، دوره انتظار ایشان برای جذب بازار کار افزایش یافته است. این پدیده در خصوص افراد متولد دهه شصت بسیار قابل مشاهده می‌باشد. سیاست‌های افزایش جمعیت در دهه شصت و همچنین  سیاست‌های گسترش و تسهیل ورود به دانشگاه‌ها در دهه هشتاد سبب شد تا ورود پتانسیل عظیم جمعیت در سن کار دهه شصت به بازار کار با تاخیر مواجه شود. این مساله به قدری جدی است که متولدین دهه شصت و دهه هشتاد به طور همزمان پشت در بازار کار قرار گرفته و بیکاری‌های طولانی و ناامیدی بلند مدت شکل بسیار ملموس به خود گرفته است.  

۴ _ از دیگر مسایل مورد توجه در خصوص اشتغال، کیفیت اشتغال در سالهای اخیر است.

از یک‌سو رشد منفی در بخش کشاورزی و صنعت و رشد مثبت بخش خدمات در سالهای اخیر و همچنین بازگشت نیروی کار از دست رفته در دوران کرونا به بازار کار و از سوی دیگر حجم قابل تامل نیروی کارکن مستقل در فضای بازار کار، جامعه را با پدیده اشتغال کم کیفیت و ناپایدار مواجه کرده که هم سبب کاهش انگیزه ورود به بازار کار شده  و هم در صورت جذب در اشتغال‌های این چنینی بیشتر مبتنی بر تامین معیشت خانوار و رفع فقر است. 

۵ - نکته حائز اهمیت دیگر، در ارتباط با نیروی کار و فقر است. مطالعات نشان می‌دهد آن‌دسته از کارگران که در کارخانجات بزرگ مشغول به کار بوده و از مزایای جانبی اقتصادی برخوردار هستند، سهم قابل توجهی در جمعیت کار را ندارند. بخش مهمی از نیروی کار که به آمار نیروی کار در سالهای اخیر اضافه شده‌اند در بخش خدمات هستند که غالبا از نظر درآمدی غیر مولد و ناپایدار  است. در عین حال پیشی‌گرفتن تورم از رشد حداقل دستمزد در سالهای اخیر نیز سبب شده است تا قدرت خرید این گروه کاهش یابد و به طبقات پایین تر درآمدی سقوط نمایند.  

عوامل فوق در کنار تغییرات قابل توجه در فضای کار و آینده کار که همگی وابسته به انقلاب دیجیتال و پیشرفت فناوری اطلاعات است، سیاستگذاری در این حوزه را پیچیده‌تر می‌سازد. در کنار کاهش انگیزه نیروی کار به کار کردن در فضاهای مورد اشاره، چالش‌های اقتصادی موجود (که به ویژه به دلیل تحریم های اقتصادی بیشتر هم می‌شود)، باید به این نکته توجه داشت که آینده کار نیازمند توجه به تغییر و تحولات تکنولوژی و از بین رفتن برخی شغل‌ها در این فضا و ایجاد مشاغل جدید است. در صورتی‌که سیاست‌گذاران این حوزه پیش‌بینی درستی از تغییرات قابل‌انتظار در فضای دیجیتال نداشته باشند، ممکن است با بحران‌های جدید در از بین‌رفتن مشاغل و بیکار شدن نیروهای فعال مواجه شویم. نشانه‌های حرکت به سمت اشتغال‌ها در فضای دیجیتال در ایران نیز به خوبی قابل مشاهده است. حجم بالای اشتغال در بخش خدمات، اشتغال در فضاهای اشتراکی و آنلاین، در کنار اقتصاد دیجیتال که حتی چشم‌انداز هوشمند شدن بخش‌های کاربر نظیر کشاورزی را در ایران نیز به دنبال دارد، مستلزم بررسی‌های دقیق در خصوص تغییرات به وجود آمده در دنیای کار آینده است. دنیایی که در آن حتی تعریف کارگر نیز تغییر خواهد کرد. عدم توجه به دنیای جدید اقتصاد، اجتماع و کار می تواند بحران‌های اقتصادی و اجتماعی در پی داشته باشد. 

بدون تردید برای خروج از شرایط مورد اشاره و مواجهه با تغییرات پیش‌رو، نیازمند سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش صنعت، فناوری اطلاعات و خدمات مولد هستیم که این امر نیز مستلزم رفع تحریم و سیاست‌های عدم فشار بر فضای فناوری اطلاعات است. تداوم روند سیاست‌های مزد کمتر از تورم، باعث ضعیف‌تر شدن وضعیت نیروی کار می‌شود که علاوه بر آثار اقتصادی ،آثار سیاسی و اجتماعی را نیز می‌تواند به دنبال داشته باشد. در عین حال توجه به مهارت‌های جدید مورد نیاز در عصر جدید کار می‌بایست در دستور کار سازمان‌های آموزش مهارتی قرار گرفته تا آمادگی لازم برای این دوره گذار فراهم آید.

دیگر خبرها

  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی